Zomerprogramma in Nederland

The call for applications for the 2019 Fellowship Programs will be published in late fall.

If you wish to be notified when we launch our next call for applications PLEASE SIGN UP HERE

 

 

Deelname aan het zomerprogramma van Humanity in Action brengt jou kennis, vaardigheden en een wereldwijd netwerk. Ben jij een toekomstig leider? Dan zoeken wij jou! 


Een internationale ervaring: verrijkt door de diversiteit van onze Fellows. Humanity in Action brengt mensen met verschillende achtergronden en ervaringen bij elkaar; zo leer je veel nieuwe verschillende perspectieven kennen. Je leert dus nóg beter en kritischer nadenken over mensenrechten en verwante thema’s.

Een groot netwerk: sprekers van het Fellowship, Fellows die deelnemen aan het programma en Senior Fellows uit eerdere jaren. Op deze manier word je blijvend geïnformeerd over allerlei Nederlandse initiatieven en projecten. Ook zul je regelmatig uitgenodigd worden voor discussies, debatten, en andere evenementen.

Kennis: je krijgt lezingen van experts over hun vakgebied. Onder de sprekers zijn onder andere vooraanstaande politici, journalisten, activisten, en academici. Je hebt de mogelijkheid om deze mensen vragen te stellen over hun werk, hun achtergrond, en hun motivatie. Door samen in discussie te gaan, heb je een optimale leerervaring en krijg je inzichten in je eigen positie en privilege. 

Kansen: om deel te nemen aan professionele Fellowships via Humanity in Action. Zo kun je stage lopen op Capitol Hill in Washington D.C., of bij een Europarlementariër op kantoor in Brussel. Het komt ook regelmatig voor dat Senior Fellows via het netwerk van Humanity in Action een stage regelen bij andere organisaties, zoals het Anne Frank Huis.


Programmadata: 8 juni - 8 juli 2018

Locatie: 3,5 week in Amsterdam, 4 dagen in Straatsburg

Kosten: gratis
Deadline aanmelding: 18 februari 2018

 

Je kunt deelnemen als je:

  • Ingeschreven staat bij een universiteit of HBO of MBO of maximaal twee jaar geleden bent afgestudeerd
  • Nederlands en Engels spreekt en schrijft (de voertaal van het programma is Engels);
  • Aantoonbare betrokkenheid hebt bij de thema’s van het zomerprogramma;
  • Je goed staande kunt houden in pittige discussies binnen een sterke internationale groep;
  • Zin hebt om na het zomerprogramma actief te worden in het netwerk van HIA. 

Tijdens het Humanity in Action Fellowship bestuderen deelnemers vraagstukken over mensenrechten, diversiteit en democratie in Nederland. Het programma van HIA Nederland vindt in juni in Amsterdam plaats. Er zijn deelnemers uit Nederland, de Verenigde Staten, Bosnië-Herzegovina en Griekenland.

 

Tegelijkertijd is in Berlijn, Kopenhagen, Sarajevo en Warschau een vergelijkbaar Fellowship bezig. De deelnemers van alle Fellowships komen ter afsluiting samen op een internationale conferentie, in 2018 is die in Straatsburg. 

 

Het Fellowship is een maand vol lezingen, discussies, bezoeken aan organisaties, onderzoek, workshops en presentaties. Het uitgangspunt van elk zomerprogramma is de Holocaust, en de vraag wat mensen ertoe heeft bewogen om anderen te helpen, vaak met gevaar voor eigen leven. 

 

Na een paar dagen kennismaken begint het intersectioneel bestuderen van een aantal grote thema’s als racisme, discriminatie, Europa en democratie. Andere onderwerpen die zeker aan bod komen zijn xenofobie, vluchtelingen, islamofobie, LGTBIQA-rechten, gender en Bosnië-Herzegovina.

 

Tijdens het programma worden interessante sprekers uitgenodigd met een politieke, academische, journalistieke of activistische achtergrond. In voorgaande programma’s waren dat bijvoorbeeld Zihni Özdil, Gloria Wekker, Jelle KlaasJennifer ToschSunny BergmanAbram de SwaanMitchell Esajas en Frieda Menco. 
 

Meer inzicht in de dagelijkse gang van zaken tijdens het Fellowship? Lees de blogs van 20132014, 2015, 2016, 2017.

 

HIA Nederland selecteert voor het zomerprogramma twaalf Nederlandse deelnemers, die kosteloos deelnemen. Wel word je geacht een slaapplek te regelen gedurende het programma in Amsterdam. In de selectie wordt gestreefd naar een zo groot mogelijke verscheidenheid in achtergronden van deelnemers. Aanmelden kan tot en met 18 feburari 2018.

 

Fellowships in Atlanta, Detroit & Sarajevo 
Naast het zomerprogramma in Amsterdam mogen er ook studenten namens HIA Nederland meedoen aan HIA programma's in het buitenland. Wij zullen één Fellow selecteren voor het zomerprogramma in Sarajevo, Bosnië-Herzegovina, en één of twee Fellows voor het programma in Atlanta over de Civil Rights Movement of het programma in Detroit. 

 

Wil je meedoen aan het zomerprogramma in Sarajevo? Kijk dan hier.

Als je mee wil  doen aan het 
programma in Atlanta over de civil rights movement of in Detroit? Kijk dan hier.

 

Donateurs

De deelname van Griekse Fellows aan Humanity in Action Fellowships wereldwijd wordt genereus ondersteund door de Stavros Niarchos Foundation.

 

Stavros Niarchos Foundation

 

Democratie & Media      VFonds       
     US Embassy      Janivos