Aanmeldprocedure

Solliciteren
Via het 
online aanmeldingsformulier meld je je aan. Een aanmelding is pas compleet als je een CV, een referentiebrief, een motivatie en een concept action plan met bijpassende begroting hebt ingediend. Je CV moet schriftelijk, maar je motivatie en je action plan met bijpassende begroting mag je ook in een video pitch verwerken van maximaal 3 minuten. Alles moet voor de deadline van 12 februari binnen zijn. Op 1 maart weet je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

 

Interviews
Op 7 en 9 maart worden gesprekken gehouden met maximaal 30 kandidaten voor het Nederlandse programma en het Atlanta programma. In het gesprek wordt o.a. gevraagd naar je motivatie en je action plan en leggen we je een casus voor. Er zijn 12 plekken in Amsterdam en 1 of 2 plekken in Atlanta.


Geselecteerd?

Je hoort in de week na de interviews of je bent geselecteerd voor het Humanity in Action zomerprogramma.

 

Fundraising
Je bent geselecteerd voor het zomerprogramma, hoera! Maar wat zijn de volgende stappen?

Tot 20 mei heb je de tijd om tenminste €250,- te verzamelen. Hiervan kun je €200,- besteden aan je zelf ontworpen action plan. Er gaat €50,- naar HIA voor de onkosten van het zomerprogramma.

Je kunt bijvoorbeeld vrienden, familie, buren, kennissen, geliefden vragen om je te sponsoren, of je organiseert een sponsorloop, verkoopt limonade of je oude kleding op de rommelmarkt op Koningsdag. Heb je meer nodig om jouw plan te kunnen uitvoeren? Zoek dan een sponsor, bijvoorbeeld de universiteit, een bedrijf of een fonds.

 

Het zomerprogramma
Op 26 mei begint het zomerprogramma. Het eerste weekend logeren we met de hele groep in een jeugdherberg. Daarna nodigen we op verschillende locaties sprekers uit, voeren we debatten, leggen we werkbezoeken af en bezoeken we evenementen. Het programma is fulltime, dat wil zeggen dat je lange dagen maakt en vaak ‘s avonds en in het weekend aan sociale activiteiten deelneemt.

Let op! Je moet zelf zorgen voor een onderkomen in Amsterdam. We raden lange reistijden ten zeerste af.

 

Internationale conferentie in Berlijn
Op 22 juni reizen we samen naar Berlijn. Daar ontmoet je alle Fellows van de programma’s in Warschau, Berlijn, Sarajevo en Kopenhagen tijdens een driedaagse internationale conferentie. Hier wordt het zomerprogramma op zondag 25 juni afgesloten.

 

Action Plan
Na het zomerprogramma ga je aan de slag met jouw eigen action plan. Je hebt een jaar de tijd om je plan op te zetten en uit te voeren. Je Action Plan kan allerlei vormen aannemen, als het maar een posivitieve impact heeft en ingaat op de onderwerpen waar HIA zich mee bezig houdt. Kijk 
hier voor voorbeelden van Action Plans.

 

Senior Fellow Network
Als je het zomerprogramma hebt voltooid, word je lid van het Senior Fellow Network. In Nederland telt dit netwerk 200 leden, wereldwijd 1600. 
Het Senior Fellow Netwerk Nederland heeft een eigen bestuur en organiseert het hele jaar door bijeenkomsten over mensenrechten, diversiteit en maatschappelijk betrokken leiderschap. Via het netwerk hoor je over stage-en werkplekken, blijf je op de hoogte over maatschappelijke ontwikkelingen en discussieer je over de meest uiteenlopende onderwerpen.

 

Aanvullende informatie
Voor aanvullende informatie over het zomerprogramma of om in contact te komen met Senior Fellows, kun je altijd mailen naar netherlands@humanityinaction.org. Meld je 
hier aan voor de nieuwsbrief van Humanity in Action en like ons op Facebook.